©Lydia A. Williams
Oritallia kohti kävellessä tuntee olonsa kuuluisaksi. Uteliaat silmäparit vilkuilevat tarhoistaan, kuka heidän reviirilleen on saapumassa. Toisaalta tuuli kuljettaa korviin ystävällisen hörinän aivan kuin tovoittaen tervetulleeksi. Avara oritalli ammottaa tyhjyyttään päivällä, siellä viihtyvät vain tallityöntekijät kottikärryineen hoitamassa askareitaan. Iltaisin sieltä kantautuu tyytyväinen rouskutus orien nauttiessa iltaheinistään.

Pyrimme hevoskasvatuksessamme mahdollisimman hyviin varsoihin, minkä vuoksi myös jalostusoreiksemme päätyvät hevoset valikoidaan huolellisesti. Jalostusoripuolelle siirretäänkin vain menestyksekkään kilpauran juosseet, kohtalaisen rakenteen ja sopivan luonteen omaavat yksilöt, joilla on myös suvun puolesta mahdollisuuksia periyttää hyviä ominaisuuksiaan jälkeläisilleen. Oritalli Irlannissa on neljätoistapaikkainen, minkä lisäksi tallissa on pesutilat, pikkuhalli astutuksia varten ja laboratorio kaikkine lisävarusteineen.

Tunnetuimpia jalostusorejamme ovat olleet esimerkiksi Blue Angel's Junior, Carter RG, CT's Highway, Elliot VFU, Jingledon VFU, Redrock Monarch ja WW Royal Champ. Joka vuosi Cullamore pitää avointen ovien päivän, jolloin oritarjontaamme on mahdollista tutustua lähemmin.

Tällä hetkellä Cullamoressa on 13 jalostusoria. Ulkopuolisten tammojen astutuskalenteri.

 i. Aston Martin VFU - e. Wild Senses VFU
Grade I, 10: 3-3-0-2, €602,500 & $125,000, sprinter

Upea raudikko ori hienosta Cullamoren uudenlinjan sprintterisuvusta. Amor Amor Amor kilpaili vaihtelevalla menestyksellä kuudesta kymmenen furlongin matkoja. Se saavutti ensimmäisen Grade I -tason voiton kolmivuotiskaudellaan.

©Widden Stud

i. Amor Amor Amor VFU - e. Finerthingsinlife VFU
Grade I, 15: 3-7-2-3, €1,459,180, sprinter
1st: GI Prix King of the Storm; 3rd GI Breeders' Cup Sprint

Ashtray Heart edustaa täysin cullamorelaisia sukulinjoja ja ori teki vanhempiensa tavoin hienon kilpauran sprintterinä. Ashtray Heart kehittyi hitaasti, mutta se tahkosi arvokilpailutason sijoituksia ja voittoja aina viisivuotiskaudelle asti jäämättä kertaakaan rahasijojen ulkopuolelle.

©Candice Chavez

i. Cool Patriot - e. Cash Only
Grade I, 7: 5-1-0-0, €805,000 & $15,000, sprinter
1st: GI King's Bishop Stakes, GII Saratoga Special Stakes; 2nd: GI Breeder's Cup Sprint

Mahtavasta isäorista tuleva Cool Patrol kilpaili loistavan uran sprintterinä. Se voitti seitsemästä lähdöstään viisi ja niistä neljä oli Grade I -tason lähtöjä. Breeders Cup Sprintissä ori sijoittui toiseksi.

©Widden Stud

i. E Sinatra - e. Majestetic (evm)
Grade I, 14: 6-4-2-0, €1,525,500, miler
1st: GI Belmont Stakes, GI Santa Anita Derby; GII Fountain of Youth Stakes

Dixieland Rock teki upean kilpauran eikä se ole yhtään heikkotasoisempi ulkonäkönsä tai luonteensakaan puolesta! Orin uran huippukohtia olivat muun muassa The Belmont Stakes ja Santa Anita Derby -voitot.

©Valor Farm

i. Elliot VFU - e. Argentine CTB
Grade I, 6: 3-1-1-1, €392,750, sprinter

Ecuador on Elliotin viimeinen suora jälkeläinen, eikä pettänyt odotuksia kilparadoilla. Ori teki lyhyen kilpauran, voittaen parhaimmillaan kaksi Grade I -tason lähtöä. Arvokilpailutasolla Ecuador ei ehtinyt päästä loistamaan.

©Widden Stud

i. Burnin' Sneakers - e. Almost Famous
Grade I, 23: 7-3-6-3, €3,613,800, miler
1st: GI Breeders' Cup Turf Mile, GI Sim Duty Free, GII American Derby

Menestykkäästä isälinjasta tuleva Feedmeimfamous napsi sijoituksia ja voittoja urallaan tasaiseen tahtiin. Se lopetti kilpauransa viisivuotiskauteen, jolloin se voitto GI Sim Duty Freen ja GI Breeders' Cup Turf Milen!

©Widden Stud

i. KR Devil's Teethmark - e. Lady In Red CTB
Grade I, 12: 7-2-2-1, €3,015,000, miler
1st: GI The Kentucky Derby, GI Breeders' Cup Juvenile, GI Grand Sim Criterium

Jokester teki upean kaksivuotiskauden ja jatkoi menestyen myös kolmivuotiskaudellaan. Orilla edustaa pitkälinjaista sukua ja sen täysisisko Dana in Red CTB oli veljensä tavoin lähes voittamaton kaksivuotiskaudellaan. Odotamme Jokesterin varsoista kyvykkäitä jo kaksivuotiaana!

©Widden Stud

i. WW Lord Zero - e. BDF Spitfire
Grade II, 8: 3-2-2-1, €580,800, miler
3rd: GI Woodbine Mile

Upeasta, vanhasta suvusta tuleva Lord Zeon on mahtava lisä Cullamoren jalostusorikaartiin. Kimo Zeon kilpaili hyvän uran mailerina voittaen parhaillaan jopa Grade II -tasolla. Taustalla hieno isälinja ja menestyksekäs emälinja: voiko parempaa yhdistelmää olla?

©Candice Chavez

i. Eight Mile VFU - e. Lucky You VFU
Grade I, 10: 2-4-2-1, €1,488,000 & $90,000, sprinter/miler
1st: GI Mairu Kinen; 2nd: GI Hatit Golden Shaheen; 3rd GI Carter Handicap

Lucky Number kilpaili sijoitustentäyteisen uran, jonka kohokohta oli upea GI Mairu Kinen -lähdön voitto! Ori tulee erinomaisesta emälinjasta ja sen isälinja menee Cullamoressa vaikuttaneeseen oriin Elliot VFU.

©Widden Stud

i. Redrock Maelstrom - e. Jumping Janet VFU
Grade I, 19: 4-8-3-1, €1,271,240, miler
1st: GI Cullamore Royal Stakes, GII Admiral My Decision Stakes, GIII WW Royal Champ Stakes

Monte Carlo on kimo komistus, jolla on takanaan hieno suku. Orin emälinja menee Cullamoren kantatammaan Jumping Jessiin ja isälinja Redrockin upeaan Magnetic Majorityyn. Monte Carlo teki hyvän kilpauran ja voitti mm. GIII WW Royal Champ Stakesin.

©Valor Farm

i. WW Stormdepone - e. America VFU
Grade III, 17: 2-5-4-3, €355,000 & $65,000, sprinter
2nd: GII True North Handicap, GII San Carlos Handicap, GIII Hirsch Jacobs Stakes

Silver Lining on maileri, jolla on taustallaan harvinainen ja vanha suku: sen isä että emänisä ovat Whitewoodin Ratsutilan kasvatteja ja orin isälinja menee upeaan kantakirjaoriin Desperado. SIlver Lining teki hyvän uran kilpahevosena ja tulee menestyneestä emästä.

©Nikki Sherman

i. Stranger than Fiction - e. Secretarian
Grade I, 17: 6-8-2-1, €2,869,200, miler
1st: GI Mairu Kinen; 2nd: GI Breeders' Cup Turf Mile, GI Sim Duty Free, GI Sim Futurity

Strangersinthenight on Cullamoren kasvatustyön menestyksekästä tulosta. Sen suku on täysin uudenlinjainen ja mielenkiintoinen, ja ori teki erinomaisen kilpauran voittaen ja sijoittuen useissa Grade I ja II tason lähdöissä.

©Lydia A Williams

i. Seguroski - e. Junglefever
Grade I, 9: 4-1-1-1, €669,000, middle distance stayer
1st: GI Manhattan Handicap, GII Remsen Stakes; 3rd GI Breeders' Cup Juvenile

Sun Godin taustalla on menestyksekäs suku eikä ori pettänyt odotuksia kilparadoilla. Sen parhaisiin suorituksiin lukeutuu muun muassa Breeders' Cup Juvenilen kolmas sija.

©Ashwell Farm

i. Warchamp VFU - e. Agave's Catmint
Grade I, 20: 6-6-2-4, €3,445,000, miler
1st: GI Sim Duty Free, GI Derby's Surprising Handicap, UG SB's La Surimus Memorial

War Champion on menestyksekkään kilpauran tehnyt komea raudikko, jonka vanhanlinjainen suku ja hyvä luonne ovat omiaan jalostusorille. Orilla on vahva isälinja, joka kulkee Royal Challengeen. Se kilpaili pääasiassa mailin matkalla ja pärjäsi erinomaisesti myös arvokilpailutasolla.

©Nikki Sherman

 Alla listatut oriit eivät enää ole aktiivisesti jalostuskäytössä ja vaikuttavat muualla, mutta ovat tarvittaessa omien tammojemme käytettävissä.


i. International - e. Look Around (suku evm)
Grade II, 14: 4-3-4-0, $869,000 & €470,000, miler
2nd: GI Joe Hirsch Turf Classic

Imperialist on hieno tummaverikkö, joka kilpaili hyvän uran mailerina. Oriin parhaisiin saavutuksiin lukeutuu Grade I -tasoisen Joe Hirsch Turf Classicin toinen sija, mutta GI -tason voitto jäi valitettavasti uupumaan oriin loukkaannuttua.
— Vuokralla Daymor Acresissa ennalta määräämättömän ajan

©Candice Chavez

i. New Yorker - e. Kind Greeting (suku evm)
Grade II, 13: 4-4-0-2, €246,000 & $15,000, sprinter

New York Skyline kilpaili kohtalaisen uran sprinttimatkoilla. Oriin parhaisiin saavutuksiin lukeutuu voitto Grade II -tasolla. New York Skyline tulee uudenlaisista sukulinjoista, joten se on oikea jalokivi hevoskasvatusta ajatellen!
— Leasingissa Yhdysvalloissa

©Candice Chavez

i. Stranger than Life - e. Nerves (suku evm)
Grade II, 11: 4-1-3-0, €1,047,000, miler
1st: GII Classic Derby, GIII WW Royal Champ Stakes; 3rd: GII Del Mar Mile Handicap

Stranger than Fiction on suvultaan uusilinjainen ori, joka teki erinomaisen kilpauran mailerina. Stranger than Fiction voitti kolmivuotiaana mm. GIII WW Royal Champ Stakesin ja GII Classic Derbyn ja sijoittui kolmanneksi Del Mar Mile Handicapissa.
— Leasingissa Yhdysvalloissa

©Widden Stud


Cullamoressa ovat vaikuttaneet myös orit Black Humour VFU (myyty: Golden Racehorses), Episode Feig (myyty: Carter Thoroughbreds), Never Black SKY (†), Sensato VFU (myyty: Daymor Acres), Shamus PA (†) ja Top Brass VFU (†).

 


// virtuaalitalli - a sim-game stable //