©Lydia A. Williams
englantilainen täysiveritamma, s. CAS 10
Discreet Call x Bonswa
kasv. John Collins
musta lsi 164cm
UG (GIII), 18: 3-1-5-2, $169,500, sprinter/miler (6-7f)

Distant Call on voimakastahtoinen tamma, joka saapui meille samalta kasvattajalta kuin tamma Buena Vista. Se kilpaili kohtalaisen uran. Parhaina päivinään se vilautti todellisia, mahtavia lahjojaan, mutta huonoina päivinään tamma tuntui jättäytyvän tarkoituksella heti alussa joukon hännille. Oikea veikkaajan painajainen!

Distant Callin luonnetta on vaikea kuvailla, sillä riippuu hyvin paljolti päivästä, millaisella tuulella neiti on. Sadesäällä Distant Call näyttää hapanta naamaa ja kaikki hoitotoimenpiteiden aikaan kiusaa jatkuvasti käsittelijäänsä kokeilemalla ja uhkailemalla. Samoin, mikäli kaikki ei mene Distant Callin suunnitelmien mukaan, se osoittaa pitkään mieltään. Myös tammaa komentamaan erehtyneet saavat osansa - DC ei kyllä moneen kuukauteen unohda kokemaansa vääryyttä! Uusia ihmisiä tamma testaa poikkeuksetta kovalla kädellä: joskus se on koetellut tarhaajansa tahdonvoimaa tulemalla karsinastaan päälle ja antamalla etusta, välillä taas kulkenut taluttaessa kahdella jalalla. Hyvinä päivinään DC on kuitenkin varsin kultainen: tamma osoittaa kiintymystään tarjoamalla rapsuttavaa turpaa ja hörisemällä hiljaisen tervehdyksen karsinaansa saapuvalle.

Selästä käsin Distant Call on huomattavasti mukavampi tapaus kuin mitä yleensä maasta käsitellessä. Se kuuntelee ohjastajansa avut huolella ja tottelee niitä parhaansa mukaan. Toisaalta tammasta ei ole voittajaksi, ellei se itse ole sellaisella tuulella. Monesti tamman taustajoukoissa tiedettiin kilpailutulos jo ennen lähdön alkua, sillä huonoina päivinään tammaa tuskin kiinnosti edes yrittää juosta lujaa. Toisaalta parhaina päivinään se johti joukkoa jo alusta lähtien ja juoksi kevyesti upeaan voittoon.

Emänä Distant Call on mitä mainioin, mistä olemme Cullamoressa todella tyytyväisiä, sillä siitostammaksihan se ostettiin. Tamma pitää jälkikasvulleen ja myös muiden tammojen varsoille todella kovaa kuria ja opettaa ne rohkeiksi ja selväpäisiksi. Kaikki tamman varsat ovat olleet helppoja opettaa, vaikka niillä tuntuu piilevän pinnan alla myös kilpahevosen sisukas temperamentti.

©C. Chavez


©Candice Chavez (Ariege)

Discreet Call trn 166cm

Discreet Tale rt 164cm

Mademoiselle Rose m 170cm
Bonswa trn 163cm Fugojumolujo rn 167cm
Bonjou trn 166cm
isälinja: evm, emälinja: evm

CAS19 c Schumacher VFU (by Senna GA, GI 20: 5-9-2-2, €1,374,200, sprinter/miler)
CAS20 c Chicago Skyline VFU (by New York Skyline, GII, 13: 4-4-0-2, €246,000 & $15,000, sprinter)
CAS21 f Distant Thunder VFU (by Imperialist, GII 14: 4-3-4-0, $869,000 & €470,000, miler)
CAS22 f Distant Star VFU (by Stranger Than Ficition, GII 11: 4-1-3-0, €1,017,000, miler)


Distant Call kilpaili Grade III -tasolla suurimman osan lähdöistään. Maiden-lähdön se rikkoi kolmivuotiskeväänä, jolloin se myös aloitti kilpauransa. Myöhemmin kolmivuotiaana tamma starttasi vielä kuudessa lähdössä, joista se ei kuitenkaan onnistunut saamaan voittoa. Nelivuotiskauden tamma avasi upealla kakkossijalla GIII-lähdössä, jossa se kiri viime metreillä joukon hänniltä lähes voittoon. Viisivuotiaana Distant Call ehti startata vielä kahdesti, ennen kuin siirtyi eläkkeelle. Parhaat sijoitukset Distant Call sai 7 furlongin matkoilta hiekkaradalla.

 

// virtuaalitalli - a sim-game stable //