©Lydia A. Williams
englantilainen täysiveritamma, s. CASX
Phoenix x Brown Sugar, kasv. John Collins
rautias lsi 170cm
UR (GIII), 21: 5-5-0-1, $203,100, sprinter (5f)

Buena Vista ostettiin Cullamoreen Yhdysvalloista suoraan kasvattajaltaan. Tamma oli kilpaillut kolme kautta menestyen melko hyvin ja oli siirtynyt jo siitostammaksi ja varsonutkin kahdesti. Innolla odotamme tamman ensimmäistä Cullamoressa syntyvää pienokaista.

Buena Vista on hyväluonteinen tamma: se on hyvin kiltti ja käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa mallikaasti. Kun Buena Vistan karsinaan astuu, tamma lähes jähmettyy paikalleen. Se siirtyy vain pyydettäessä ja seisoo muuten paikallaan kuin patsas, hievahtamatta. Ainoastaan tamman ruokarauhaa häirittäessä siitä voi saada toisenlaisen kuvan, sillä ruokaansa tamma puolustaa korvat niskaan painettuina ja hampaat irvessä.

Harjoituksiin lähdettäessä Buena Vistan ilme kirkastuu. Tamma todella nauttii päästessään juoksemaan kaikki energiansa, sen työmoraali on todella huipussaan. Letkeäksikin tarkoitettu harjoitus menee helposti tämän kanssa turhan rankaksi, sillä tamma on vaikea pitää rauhallisessa vauhdissa laukkaradalla ollessa. Lähes poikkeuksetta harjoitusten päätteeksi talliin talutetaan täysin hiestä märkää, melkein tärisevää hevosta. Senkin vuoksi Buena Vistalle on tullut tavaksi antaa heti jäähdyttelyn päätteeksi ämpärillinen lämmintä melassivettä ja monesti tammaa joudutaan kävelyttämään pitkiäkin aikoja, jotta se rauhoittuu ja voidaan jättää hyvällä mielin karsinaansa lepäilemään.

Muiden hevosten kanssa Buena Vista tulee erinomaisesti toimeen. Sen turkkiin jää tuskin koskaan merkkejä kahakoinnista, vaikka tamma tarhattaisiin millaisessa porukassa. Meille saavuttuaan se sai jo parissa viikossa sydänystävän Almost Famous -tammasta, joka saapui Buena Vistan kanssa samalla lentokyydillä Irlantiin.

©C. Chavez
©Candice Chavez (Striking Dancer)


Phoenix
trn 169cm

Eagle's Eye rt 168cm

Dragon Lady trt 170cm
Brown Sugar
rt 168cm
Sugar Cane trn 174cm
Miss Independent rt 166cm
isälinja: evm, emälinja: evm

CASXIX f Bella Vista VFU (by Burnin' Sneakers, GI 22: 10-8-3-0, €283,000 & $1,760,000, sprinter)
CASXX c Boston Skyline VFU (by New York Skyline, GII 13: 4-4-0-2, €246,000 & $15,000, sprinter)
CASXXI f Prima Vista VFU (by Stranger than Fiction, GII 11: 4-1-3-0, €1,017,000, miler)


Buena Vista kilpaili klme kautta melko hyvällä menestyksellä. Kaksivuotiaana se starttasi kolme kertaa maiden lähdössä ja viimeisestä tamma nappasi ensimmäisen voittonsa. Kolmivuotiaana se juoksi muutaman voiton allowance-lähdöissä ja päätettiin nelivuotiskaudella nostaa grade III -tasolle, jolla se voitti kaksi lähtöä. Buena Vistan parhaat kilpailutulokset ovat 5 furlongin lähdöistä hiekkaradalla.