Cullamore's Thoroughbreds
©Lydia A. Williams
 
Home Information & Copyrights

ABOUT CULLAMORE

Cullamore's Thoroughbreds aloitti toimintansa vuonna 2003 aluksi ratsutilana, mutta toiminta painoittui pian vain täysiveristen pitoon ja sitä kautta täysiverisiin laukkahevosiin. Vuosien saatossa Cullamore on tullut tunnetuksi laukkahevoskasvattajana ja aktiivisena kilpailujärjestänä. Cullamoren toiminta jakautuu kahteen toimipisteeseen: Irlantiin ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Tila täytti maaliskuussa 2013 kymmenen vuotta, lue lisää historiasta.

 


DOMINICAN REPUBLIC

Cullamore's Thoroughbreds Dominican Republic sijaitsee eteläisessä osassa Dominikaanista tasavaltaa ja tilalla on noin sata hehtaaria maata. Tallipihan rakennusten lisäksi alueella on harjoituslaukkarata, trooppisia metsiä ja viljeltyjä peltoja, ja tallin tontti yltää rannikon upealle hiekkarannalle asti.

Cullamore's Thoroughbreds Dominican Republic aloitti toimintansa vuonna 2010. Cullamoren vanhoja sukulinjoja edustavat hevoset jäivät laajennuksen yhteydessä Irlantiin, kun taas Karibialla alettiin kehittää uusia cullamorelaisia verilinjoja. Cullamore on Dominikaanisessa tasavallassa panostanut ennemminkin laatuun kuin määrään: tallit on suunniteltu pienelle hevosmäärälle, mutta puitteet ovat sitäkin hulppeammat. Kilpatallissa ja siittolassa on ilmastoidut tilat, avarat karsinat ja paljon tilaa hevosten hoitamiseen.

 

Flickr / Justin
©Flickr / Justin Schmidt

Las Rocas, jossa Cullamoren hevoset käyskentelevät, sijaitsee vajaan sadan kilometrin päässä maan pääkaupungista Santo Domingosta. Kulkuyhteydet tilalle eivät ole kummoiset, mutta muutoin paikka on kuin luotu täysiveristen pitoon. Sitä ympäröi metsäkaistaleet, paljon aukeaa maata sekä laajat banaani- ja ruokosokeriviljelmät. Kuumuuden yllättäessä voi hevosella pyrähtää puolen mailin matkan merenrannalle, jolla hevosia voi harjoittaa turvallisesti hiekkarannan päähän rakennetulla hyväpohjaisella harjoituspolulla.

Las Rocasin tallialue koostuu kolmesta rakennuksesta: siittolasta, jossa majailevat siitostammat ja jalostusorit omissa siivekkeissään, kilpatallista ja tallialueen keskipisteessä sijaitsevasta toimistorakennuksesta. Rakennukset on suunniteltu mukaillen eteläespanjalaista rakennustyyliä ja kiviseiniensä vuoksi ne pysyvät verrattain viileänä kuumallakin säällä. Ne ovat uudenaikaisia vanhanlinjaisesta ulkomuodosta huolimatta ja niissä on kattava ilmastointijärjestelmä, joka pyörittää ilmaa taukoamatta etenkin kesäaikaan. Kaikissa talleissa on tavallisten karsinoiden lisäksi hoitokarsinat vedenkäyttömahdollisuudella, erikoisvarusteltu sairauskarsina ja solariumlaitteet.

 

©Valor Farm
©Valor Farm

Ydinpihan ja tallirakennuksien ulkopuolelle piirtyvät valkea-aitaiset tarhat ja laitumet, joita reunustavat suuret limoviikunapuut ja kuningaspalmut. Hieman kauempana tallialueesta kilpatallin taakse piirtyy hiekkapohjainen harjoituslaukkarata, jonka kyljessä sijaitsevat ylellinen hevosten uima-allas oheistiloineen, katettu kävelykone ja pesupaikka sekä pieni maneesihalli laboratoriotiloineen astutuksia ja eläinlääkärin tarkastuksia varten.

Harjoitusradan toiselta reunalta lähtee kilometrin mittainen nurmipohjainen hiittisuora, joka on osa koko Cullamoren Las Rocasin alueen tontin kiertävää harjoituspolkua. Reitiltä voi poiketa kuumalla ilmalla myös harjoittelemaan meren rannalle, jonne pakahduttava kuumuus ei yllä jatkuvan tuulen puhaltaessa mereltä päin. Las Rocasin hiekkarantaan on kärrätty tonneittain hienoa hiekkaa ja ranta on loiva, minkä vuoksi siellä voi ratsastaa myös vedessä kahlaten. Rannan reunaan on tehty kantava parin metrin levyinen hiittireitti.

 

©Bud Morton
©Bud Morton

Cullamoren Dominikaanisen tasavallan tilalla ei ole omistuksessaan laukkarataa, mutta muutaman vuosittaisen kilpailupäivän pitämiseen vuokrataan pääkaupungissa sijaitsevaa laukkarataa, joka on täysin varusteltu.

IRELAND

©Valor Farm
©Valor Farm

Cullamore's Thoroughbreds Ireland sijaitsee pohjoisessa Irlannissa ja ulottuu lähes kahdensadan hehtaarin alueelle, joiden sisälle mahtuu tallialue laitumineen ja harjoitusratoineen, Cullamoren kilparata oheistiloineen ja paljon laidunmaata sekä viljelyalaa.

Cullamore's Thorougbreds Ireland on vaatimattomien kukkulajonojen ympäröimässä laaksossa, jonne vievä tie kiemurtelee kukkuloiden välisessä solassa ennen kuin edessä avautuu upeat näkymät vihertävistä nummista ja suurista tallirakennuksista. Irlannin toimipisteen tilat on suunniteltu pitkäjänteiseen kasvatustoimintaan ja tilalla syntyy vuosittain keskimäärin parikymmentä varsaa. Kasvatustoiminnan ohella Cullamoren kilparadalla pidetään vuosittain toistakymmentä kilpailupäivää, joista tärkein on kaksiosainen Cullamore Grand Royal.

Cullamoren tilalle pääsee kätevästi tienviittoja seuraten, mutta toisinaan kapeat asfalttitiet vaativat veronsa kukkuloille kiivettäessä ja huonolla säällä reitiltä voi helposti eksyä. Huipulta näkymä on salpaava: vihertävät laitumet ja kauniit suuret pyökkipuut reunustavat Cullamoreen vievää tietä pitkän matkaa ennen itse tallialueelle saapumista, jolla vieraat toivottaa tervetulleeksi upea kukkaistutus, jonka taakse piirtyvät vaaleanharmaat tallirakennukset.

 

©Rich Hill Stud
©Rich Hill Stud

Cullamoresta löytyy hevosille ilmavat, viihtyisät tallit ja puuaidoin rajatut laajat tarhat. Tallirakennuksia Cullamoren pihapiiristä löytyy viisi: siittola, ori- ja kilpahevostalli sekä näiden lisäksi kaksi pihattotallia, joiden sairaus- ja hoitokarsinoita voi tarvittaessa käyttää myös hevosten asuttamiseen. Pihattotallit ovat yhteydessä laitumiin ja lähinnä nuorten hevosten käytössä. Kaikki tallitilat on varusteltu solariumlaitteilla, erikoisvarustelluilla sairauskarsinoilla ja hoitokarsinoilla, joissa on vedenkäyttömahdollisuus. Tilan keskipisteessä kohoaa kivirakenteinen Cullamoren kartano, joka toimii paitsi Cullamoren omistajan Silentin kotina, myös toimisto- ja kokoustilana työntekijöille.

Tallirakennuksien ja kartanon lisäksi pihapiirissä on parikymmentä pientä ja kymmenen suurta tarhaa, jotka ovat päivittäisessä käytössä. Toipilaille on rakennettu erikseen kaksi pientä pyörötarhaa pihan keskeisimmälle paikalle, jotta niitä voidaan tarvittaessa valvoa jatkuvasti. Kaikki tarhat ovat tummin puuaidoin rajattuja, hoidettuja ja nurmipohjaisia. Hyvän sään sattuessa kesäöisin kilpauransa lopettaneet hevoset pääsevät viettämään oikeaa hevosenelämää vapaasti laiduntaen joillekin tilan seitsemästä laitumesta.

 

©Flickr/monkeywing
©Flickr / monkeywing

Ratsastus- ja harjoitusmahdollisuudet Cullamoressa ovat monimuotoiset : Cullamoren tontilla komeilee puolen mailin pituinen hiekkapohjainen harjoituslaukkarata sekä kilometrin mittainen nurmipohjainen hiittisuora, minkä lisäksi kilpakäytössä on kaksi sisäkkäin rakennettua laukkarataa: kahdentoista furlongin mittainen hiekkapohjainen kilparata, jonka sisäpuolella on mailin mittainen nurmipohjainen kilparata. Harjoitusrata sijaitsee aivan kilpatallin läheisyydessä ja sen sisäpuolella sijaitsevat hevosten uima-allas oheistiloineen, kaksi kävelykonetta ja katettu pesupaikka, johon mahtuu kerralla useampi hevonen.

Mikäli laukkaradalla treenaaminen alkaa maistua puulle, pitkä maastolenkki, joka kiertää ympäri koko Cullamoren tontin, saattaa auttaa palauttamaan motivaation. Reitti on hyvin hoidettu ja hiekkapohjainen ja se kulkee laidunten reunoja seuraillen ja osan matkaa metsän siimeksessä. Lähempänä tallialuetta sijaitsee pitkä laukkasuora, jossa pääsee todella ottamaan hevosista mittaa!

Cullamoren kilparata sijaitsee noin kilometrin päässä tallialueesta ja sitä rajaa tilava parkkipaikka. Radan sisäänkäyntiä komistaa WW Royal Champin, kenties Cullamoren kaikkien aikojen periyttäjäorin, patsas, jota kehystää taustalla ilotulitteiden tavoin vettä ilmaan lähettävä suihkulähde. Patsaan alta leviää Cullamoren väreissä loistava kukkamatto, jota rajaa molemmin puolin tummanharmain kivin laatoitettu kävelytie. Kilparadan ohessa on muun muassa täyden palvelun ratatalli, eläinlääkärin klinikka ja harjoitus- ja verryttelyalueet.

 

 

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.